Vælg en side

35 v√¶rnepligtige CF’ere blev i september 1960 udkommanderet til at grave efter liget af den forsvundne Bebe. Her gennemgraver de arealet ved Bang Hansens b√•dev√¶rft ved Kappelsbjerg i Middelfart.

Den 23. november udkommer bogen ‚ÄĚDen fuldendte forbrydelse ‚Äď Kriminalsagen Breving i Middelfart 1957-61‚ÄĚ. Det er en journalistisk fort√¶lling om dramatiske begivenheder, som udspandt sig i Middelfart og i Lilleb√¶lt.

En smagspr√łve:

Rejseholdet har allerede afh√łrt mange vidner, men der kan v√¶re flere, som kan bidrage med oplysninger. Den 7. september 1960 udsender politiet en appel til befolkningen om at komme frem med alle oplysninger. Specielt er man interesseret i at komme i forbindelse med enhver, der har set, talt med eller p√• anden m√•de v√¶ret i forbindelse med Breving, fru Breving, Bang Hansen eller Bebe om aftenen den 30. december 1957.

Nye oplysninger kan m√•ske ogs√• kaste lys over, hvad der egentlig skete med Bebe. Var han overhovedet med om bord, da Breving sejlede ud lige f√łr midnat den 30. december 1957. Blev han i virkeligheden dr√¶bt forinden, og liget gravet ned et sted p√• arealet ved b√•dev√¶rftet. Lige f√łr sejlturen sneede det kraftigt. Det gjorde det igen senere p√• natten, og snelaget kan have slettet sporene efter et gravearbejde.

En konkret m√•de at unders√łge denne teori p√• er at gennemgrave arealet omkring b√•dev√¶rftet. Rigspolitiet har tidligere f√•et assistance fra Civilforsvaret til kriminalsager. Nu f√•r politiet Civilforsvaret til at udkommandere v√¶rnepligtige CF‚Äôere fra kasernen i Sandholt p√• Midtfyn til et st√łrre gravearbejde i Middelfart. De skal specielt kigge efter lig, men ogs√• flasker. For politiet arbejder med den teori, at de omkomne kan v√¶re enten forgiftet eller bed√łvet inden sejlturen. Gift eller bed√łvelsesmidler kan v√¶re opbevaret i en flaske. Politiet har afsp√¶rret omr√•det, og CF‚Äôere holder vagt om aftenen og om natten. Politiet vil heller ikke have journalister og fotografer ind p√• omr√•det. Politiet vil ikke oplyse, hvad der foreg√•r.

Den 20. september kl. 9 begynder 35 CF‚Äôere gravearbejdet helt ude ved bolv√¶rket. Her i sandet regner man med, at det er mest sandsynligt, at et lig kan v√¶re nedgravet. Ved fyraftenstid har de unge mennesker med deres skovle og spader gennemgravet en stribe p√• fire meter i en meters dybde. Et samlet areal, der skal unders√łges, er p√• ca. 5.000 kvadratmeter.

Gravearbejdet forts√¶tter i de kommende dage. S√• snart de bev√¶ger sig v√¶k fra vandkanten, bliver det sv√¶rere for dem at grave, men ogs√• at grave et lig ned, for det lave areal har i √•rtier v√¶ret brugt som losseplads. Det eneste, de 35 gravere finder, er masser af murbrokker, rustne cykelstel og alskens gammelt ragelse. Da de finder de f√łrste √łlflasker, vil politiet sende dem til unders√łgelse for giftrester. Men der komme mange √łlflasker frem i lyset, s√• mange at politiet sk√łnner, det er en for voldsom opgave at unders√łge dem. Allerede den 23. september 1960 indstiller politiet det resultatl√łse gravearbejde.

Politiet gennemgraver ogs√• en affaldsbunke p√• kirkeg√•rden. En synsk dame har henvendt sig til politiet og fortalt, at hun har dr√łmt om Bebe. Politiet tager hende s√• alvorligt, at de g√•r en tur p√• kirkeg√•rden.

– Det er her, Bebe ligger, siger damen, da de g√•r ved en affaldsdynge, som i √łvrigt ligger ganske t√¶t ved Brevings bop√¶l.

Her er Bebe heller ikke. Var han i virkeligheden forsvundet fra Middelfart om aftenen den 30. december 1957, da han og Breving k√łrte p√• motorcyklen. Blev han sat af p√• baneg√•rden, tog det f√łrste tog og forsvandt til Amerika eller til Fremmedlegionen? Eller blev han myrdet og gemt af vejen et helt andet sted? Eller kom han med ud p√• Lilleb√¶lt og smidt i vandet? Brugte Breving den metode, han senere n√¶vner som en mulighed, nemlig at give dem ‚ÄĚsten eller jern i h√¶nder eller f√łdder‚ÄĚ for at f√• nogen til at g√• til bunds? I Middelfart taler man om, at ‚ÄĚLilleb√¶lt har altid givet det tilbage, det har taget‚ÄĚ. Det er en kendsgerning, at Bebe ikke er blevet fundet langs Lilleb√¶lts og den vestlige √ėsters√łs kyster. Mysteriet om Bebes forsvinden forbliver uopklaret.

%d bloggers like this: