Vælg en side

Bang Hansen havde stadig sine sko p√•, da han drev i land 7 m√•neder efter den dramatiske nat p√• Lilleb√¶lt. Natten mellem den 6. og 7. september 1960 blev Bang Hans kiste gravet op og sendt til Farmakologisk Institut i K√łbenhavn. Var Bang Hansen blevet forgiftet med giftstoffet bladan?

Den 23. november udkommer bogen ‚ÄĚDen fuldendte forbrydelse ‚Äď Kriminalsagen Breving i Middelfart 1957-61‚ÄĚ. Det er en journalistisk fort√¶lling om dramatiske begivenheder, som udspandt sig i Middelfart og i Lilleb√¶lt.

Et klip fra bogen:

‚ÄĚPolitiet er overbeviste om, at Inger og de to m√¶nd, Bang Hansen og Bebe, har v√¶ret bevidstl√łse eller p√• anden m√•de forsvarsl√łse, da de kom i vandet og druknede. Det kan v√¶re sket ved, at de har indtaget gift eller et bed√łvelsesmiddel eller ved, at de er blevet kulilteforgiftet. Derfor besluttes det, at ligene skal graves op og unders√łges.

Natten til den 7. september 1960 lyser et par flagermuslygter p√• et gravsted p√• kirkeg√•rden p√• Kongebrovejen i Middelfart. M√•nen, der tre dage f√łr havde v√¶ret fuld, kaster ogs√• lidt lys over kirkeg√•rden denne letskyede nat. Liget af Svend Peter Bang Hansen skal graves op, s√• der kan foretages nye unders√łgelser, som kan kaste lys over de dramatiske begivenheder p√• Lilleb√¶lt natten til den 31. december 1957. Kirkeg√•rdspersonalet foretager det praktiske arbejde overv√•get af prosektor, dr. Vesterdal J√łrgensen, Odense, kredsl√¶gen fra Assens og politimester Ib Trolle, Middelfart. Desuden er de to kriminalbetjente G. M√•rtensson og Poul Jensen fra Rejseholdet til stede.

Arbejdet begynder ved midnatstid. Der bliver hurtigt gravet ned til en nylig nedsat kiste, som kan tages hel op. Under den i tre alens dybde (ca. 189 cm) ligger Bang Hansens kiste. Noget jord lige over kisten kommer de i en lille tr√¶kasse med en m√¶rkeseddel: Jord over Bang Hansens kiste. Da de graver kisten fri, falder et af sidebr√¶dderne af. Det l√¶gger de oven p√• kisten, som det lykkes at f√• hel op. Den bliver straks indpakket i sv√¶r plastik og forsynet med en m√¶rkeseddel: Bang Hansens kiste. Det viser sig, at kisten st√•r oven p√• en gammel zinkkiste. Graveren tager lidt jord, der ligger oven p√• denne kiste og kommer det i en tr√¶kasse, som f√•r en m√¶rkeseddel: Jord fra under Bang Hansens kiste. Kisten og de to tr√¶kasser med jord bliver l√¶sset ind i den ventende lukkede Falckvogn, som straks k√łrer til Retsmedicinsk Institut i K√łbenhavn, hvor vagtmesteren er blevet varskoet om transporten. Klokken 9.30 modtager instituttet kisten og de to kasser‚ÄĚ.

https://www.poulc-strib.dk/bestil-bogen-her/

%d bloggers like this: