Vælg en side

Mine fugle

Mine fugle onsdag den 17. april 2019

Foto fra nettet

Skovspurveparret hygger sig gevaldigt ved musvitredekassen i klatrerosen. I de seneste dage har de fl√łjet visne st√¶ngler og blade ind i kassen; alt er nu klart, og den kommende far kvidrer indimellem lystigt.

Den anden musvitkasse er retteligen beboet af et musvitpar. Musvitfar forn√łjer med sine gennemtr√¶ngende mu-svit, mu-svit, snart det ene sted, s√• et andet.

Blåmejserne har indtaget nabokassen med et lidt mindre hul. Mon ikke fruen ligger på æg, mens hannen futter kvidrende rund i baghaven.

I haven p√• den anden side af vejen tjjiff-tjaffer gransangeren utr√¶tteligt i det h√łje birketr√¶, mens en bogfinke synger sin ‚ÄĚJe kan si de li s√• tit de ska v√¶r‚ÄĚ temmelig l√¶nge.

En vipstjert halevinker på et nabotag og flyver kvidrende væk. Her slår en tornirisk sig ned og synger sin stille melodi.

Gærdesmutten synger i sin lidenhed sine kaskade af toner. Snart i efeuhegnet i baghaven, snart i granen på den anden side af vejen. Hvor den har rede, er ikke til at vide.

Solsorten synger tidlig aftensang i en busk i nabohaven, stopper og lander i toppen af mit paradisæbletræ, hvor koncerten fortsætter. For to-tre uger siden jagtede både hr. og fru solsort orme i min græsplæne, men kun få dage; mon ikke en sulten krage eller husskade havde opdaget reden.

I eftermiddags kravlede en m√łrk jordhumle-dronning rundt i bedet ved klatreroserne. Mon hun s√łgte efter en bolig? Hun skal v√¶re lige s√• velkommen som fuglene. N√• ja, humlebier er jo ikke fugle, men de har da vinger.

Her solsortesang, dog 2. juni 2016: