Vælg en side

Tidligt forår på terrassen

De tørre bøgeblade rasler sagte i østenvinden.

En musvit hopper rundt i hækken

og markerer med sine seks-syv klare fløjt,

igen og igen, sit område.

En humlebi er landet på fliserne.

Lidt efter letter tyksakken summende,

lander elegant på et gult krokuskronblad

og tynger stængel og blomst

i en bue ned mod jorden.

Grønne spirer titter op af jorden.

Solen skinner. Foråret er på vej.

16. marts 2015 – Poul

Det var denne oplevelse med humlebien, der vakte min interesse for disse spændende skabninger. Læste med stor fornøjelse professor Dave Goulsons bog ”Humlen ved det hele – mit eventyrlige liv med bier” og fulgte ”mine” humlebier til hen på efteråret. Det fik mig til at lave et humlebibo og skrive ”Dronningeslottet” – Dronningeslottet. Desværre ville ingen humlebidronning bebo slottet i 2016.

I 2017 fik jeg et humlebibo, og jeg var glad. Men det gik gruelig galt: Glæde-blev-til-sorg.pdf (poulc-strib.dk)