Vælg en side

Breving sammen med sin forsvarer, landsretssagfører Ejner Larsen, under retssagen. Der lyttes med skepsis til Breving. 

Bogen ”Den fuldendte forbrydelse – Kriminalsagen Breving i Middelfart 1957-61” præsenteres ved en reception torsdag 23.11.kl. 16 på Kulturøen i Middelfart. Lørdag den 25.11. signerer forfatteren bogen i Bog&Idé i Middelfart.

Et klip fra bogen – Brevings sidste ord inden dommen:

”Jeg er hård, kynisk og følelseskold, påstår man. Da jeg kom til anstalten i Horsens i 1952, var jeg et decideret bløddyr. Fik jeg hårde bemærkninger, gav jeg mig til at tude. Sådan var jeg også forinden, og deri kan man se baggrunden for tosserierne med at alarmere Falck, begå pjattede røverier og den slags. Den sindstilstand prægede mig også i starten i Horsens, men lægerne gjorde mig klart, at jeg ikke ville komme ud, før jeg blev anderledes. Jeg ændrede min mentalitet, så jeg kunne tage tingene koldt og roligt. Dag efter dag prøvede lægerne med udspekulerede påfund for at se min reaktion. Man sagde engang, at den kommende dag ville jeg komme ud og få frisk luft. En halv time før jeg skulle af sted, fik jeg at vide, at det gik alligevel ikke. Og så fremdeles. I starten tudede man, derefter blev man rasende. Til sidst affandt jeg mig med det og blev kold og rolig.

Denne indstilling fulgte mig, da jeg kom ud og igen hos politiet under denne sag. Derfor har man fået det indtryk, at jeg er følelseskold. Jeg græd forleden. Det var dumt. Det sker ikke igen. Til sidst vil jeg igen gerne sige:

Jeg har ikke dræbt nogen, hverken på den ene eller anden måde, ved at give dem sten eller jern i hænder eller på fødder. Man kan dømme mig for det, men min overbevisning om, at jeg ikke har gjort det, kan man ikke tage fra mig”.