Vælg en side

Nordvestfyn 3

Indeholder historier fra det nordvestfynske område.

Historien om Holder Lyngstrøms Ford TT-bus

Bussen fra 1923 kørte i nogle år med passagerer. Da nye busser gjorde den værdiløs, overtog fotograf og missionær Holger Lyngstrøm den. Han indrettede bussen til Danmarks første autocamper med mørkekammer. Den gik i forfald på hans skrammelplads på Tjærepletten i Strib. Efter en omskiftelig tilværelse er den 97-årige veteranbil renoveret, indregistreret og har besøgt Tjærepletten.

Traktørstedet Klinten

Fra 1932 til 1956 var der traktørsted i det stråtækte hus på Dæmningen ved Røjle Mose. Sofie Hansens kringle var populær. Med skib, bus og bil, på cykel og gåben kom sommergæsterne.

Skibsbroer i Strib i krig og fred

Forsvaret af landet har i høj grad præget Stribs udvikling. i 1654 blev der oprettet et færgeri. Det smalle farvand mellem Jylland og Fyn blev overfartssted, der skulle sikre militære forsyningerne til Fredericia.

Et ordentligt hul i jorden

Plastisk ler gør undergrunden på Røjlehalvøen usikker. I 1966 begyndte otte tønder på Stutterigården at synke. I dag ligger den tidligere frugtbare agerjord som et natureldorado 8-16 meter nede i et kæmpe hul.

Voldstedet i Vejlby Skov

Vardborg har borgen nok heddet, og den menes at have en historie, der går tilbage til 1200-tallet. Mange gisninger er gjort om stedet, men hvad det rent faktisk har været, ved vi ikke med sikkerhed.

Jernalderlandsbyen ved Staurby

Den nuværende Staurby landsby kan spores tilbage til først i 1200-talet. Men 1000 år før i ældre romersk jernalder lå der en landsby der, og bønder dyrkede jorden i området.

Branddramaet på Billeshave (præsentation)

Branddramaet på Billeshave, offentliggjort i Vends 2016, præsenteres i Middelfart Lokal TV.