Indeholder historier fra det nordvestfynske område.
Historien om Holder Lyngstrøms Ford TT-bus
Bussen fra 1923 kørte i nogle år med passagerer. Da nye busser gjorde den værdiløs, overtog fotograf og missionær Holger Lyngstrøm den. Han indrettede bussen til Danmarks første autocamper med mørkekammer. Den gik i forfald på hans skrammelplads på Tjærepletten i Strib. Efter en omskiftelig tilværelse er den 97-årige veteranbil renoveret, indregistreret og har besøgt Tjærepletten.
Branden på Billeshave i 1902 er et drama om hævn og om datidens politi og domstole i arbejde. Om en kammerjunker og en røgter, som røg ganske uklar. Begge kombattanter oplevede en nedtur hver på sin måde.
Koppedød og vaccination i Vejlby Sogn
På bare to måneder i 1786 begravede præsten i Vejlby 14 børn, da en koppeepidemi hærgede sognet. En stor del af sognets børn blev ramt af den smitsomme sygdom. Nye banebrydende opdagelser i England betød, at man i begyndelsen af 1800-tallet begyndte at vaccinere mod kopper. Efter1810 kunne ingen i Danmark blive gift, hvis brudefolkene ikke var vaccinerede eller havde overlevet sygdommen.
Farlig ironi i 1886 i provisorietiden
Vi er midt i den konfliktfyldte provisorietid. Estrup-regeringen udsteder provisoriske lov, som venstreflertallet i Folketinget boycutter. 13-årige Marius fra Silkeborg synger en forbudt sang og bliver idømt 10 piskeslag. Læge Drejer i Nr. Aaby gør i en artikel i redaktør Claudius Madsens, Middelfart Avis, grin med provisorietidens urimeligheder. Herredsfoged Holm, Middelfart, sørger for, at de to skal ryge i fængsel i en måned.
Biskop Monrad i kampvalg i Middelfartkredsen
I 1882 blev den gamle biskop, grundlovsfader og konseilspræsident i 1863-64 hevet frem. Med sin pondus skulle han i Folketinget prøve at mægle mellem Højre og Venstre i den anspændte politiske situation i Rigsdagen. Den radikale del af Venstre opstillede Monrad, men den moderate del opstillede en ”rigtig” venstremand mod Monrad.
Fra 1932 til 1956 var der traktørsted i det stråtækte hus på Dæmningen ved Røjle Mose. Sofie Hansens kringle var populær. Med skib, bus og bil, på cykel og gåben kom sommergæsterne.
Skibsbroer i Strib i krig og fred
Forsvaret af landet har i høj grad præget Stribs udvikling. i 1654 blev der oprettet et færgeri. Det smalle farvand mellem Jylland og Fyn blev overfartssted, der skulle sikre militære forsyningerne til Fredericia.
Plastisk ler gør undergrunden på Røjlehalvøen usikker. I 1966 begyndte otte tønder på Stutterigården at synke. I dag ligger den tidligere frugtbare agerjord som et natureldorado 8-16 meter nede i et kæmpe hul.
Vardborg har borgen nok heddet, og den menes at have en historie, der går tilbage til 1200-tallet. Mange gisninger er gjort om stedet, men hvad det rent faktisk har været, ved vi ikke med sikkerhed.
Jernalderlandsbyen ved Staurby
Den nuværende Staurby landsby kan spores tilbage til først i 1200-talet. Men 1000 år før i ældre romersk jernalder lå der en landsby der, og bønder dyrkede jorden i området.
Branddramaet på Billeshave (præsentation)
Branddramaet på Billeshave, offentliggjort i Vends 2016, præsenteres i Middelfart Lokal TV.