Vælg en side

Vipstjertens bad

Vipstjertens bad

En vipstjert bader i fuglebadet i hjørnet af græsplænen. Den ligger på maven i det lave vand og basker med vingerne, så det sprøjter til alle sider. Solen skinner, men luften er kølig denne majdag. Sommerfuglebusken bag er skudt godt i vejret med sine blågrønne blade. Roserne ved siden af er begyndt at få blomsterknopper, og minisyrenen blomstrer allerede. Vipstjerten hopper op på kanten af fuglebadet og ryster fjerene. Den letter tungt og flyver hen på terrassen, hvor den lander på fliserne lige på den anden side af den åbne terrassedør.

Her er læ for østenvinden og her bager middagssolen fra syd. Vipstjerten lægger sig på venstre bryst og løfter højre vinge helt udstrakt lige op. Sådan ligger den helt stille og lader solen tørre fjerene på indersiden af vingen. Måske to minutter, måske fem. Tiden står stille.

Vipstjerten vender sig og lægger sig på højre side og løfter venstre vinge op. Sådan ligger den med åbne øjne og lader sig tørre og varme. Den ænser ikke tilskueren blot en halv meter væk på den anden side af glasdøren.

Vipstjerten kommer på benene. Den strækker sig; hovedet frem og vingerne strækkes bagud. Den kigger sig lidt omkring og letter med lette vingeslag.

(Skete i maj 2010)

Foto fra nettet. Hvid vipstjert. Trækfugl. Måler op til 16,5-19 centimeter og vejer omkring 24 gram.