VĂŚlg en side

Den fuldendte forbrydelse

Den fuldendte forbrydelse – kriminalsagen Breving i Middelfart 1957-61

Et mindre restoplag sĂŚlges nu. 100 kr. pr. bog.

BESTIL BOGEN HER 

En af landets mest spektakulære kriminalsager er nu kommet frem i lyset med Poul Christensens bog ”Den fuldendte forbrydelse – kriminalsagen Breving i Middelfart 1957-61”. Den udkom den 23. november på Forlaget Historia.

Det er en journalistisk fortÌlling om sagen, som udspandt sig i Middelfart for 60 ür siden. Den 30. december 1957 ca. kl. 23.30 sejler skibsbygger Erik Breving ud pü LillebÌlt i sin motorbüd Schott. Han vil sejle den 800 meter hen til Gammel Havn i Middelfart. Motoren gür i stü, og büden driver ud midt pü bÌltet. Da Breving igen für startet motoren, løber den løbsk, og der sker en eksplosion. I et nu er büden omspÌndt af flammer.

En toldbüd kommer hurtigt til undsÌtning og fisker Breving op af det kolde vand. I favnen har han en livløs treürig dreng. Ogsü hans hustru, hans mester og en kammerat omkommer. Resterne af Schott ender pü bunden af LillebÌlt. Liget af hustruen skyller i land den følgende dag, mesterens først otte müneder senere. Kammeratens er ikke fundet.

Er det en tilfældig rystende tragedie? Eller er det hele nøje planlagt – den fuldendte forbrydelse?

Bogen beskriver detaljeret Brevings forklaring og den omfattende efterforskning, der fulgte. Breving dummer sig og har talt over sig til med medfange i Horsens StatsfÌngsel. Han sÌnker endnu en büd. Den udbrÌndte büd findes pü LillebÌlts bund og hÌves. Lig graves op og undersøges for giften bladan. MentalerklÌringer afdÌkker personen Breving. Et vigtigt brev afsløres som falsk. Punkt for punkt piller kriminalbetjentene Brevings forklaring fra hinanden, men Breving fastholder. Bogen kommer ogsü tÌt pü personen Breving og hans omgivelser.

Rester af Schott sejles til kabelfabrikken. Det er formentlig det billede, Breving sü, da han blev arresteret i Horsens. (Foto: Jens Baagø, Fyens Stiftstidendes pressearkiv, Odense Stadsarkiv)

Retssagen i juni 1961 bliver et tilløbsstykke. Aviserne skriver spalte op og spalte ned om dramaet, ogsü inde i landsretten i Odense udspillede der sig flere dramatiske situationer, nür f.eks. Breving bliver krydsforhørt

Bogen er skrevet pü grundlag af ca. 2.000 sider straffeakter i Rigsarkivet og ca. 200 avisartikler. Den kommer tÌt pü, hvad der i virkeligheden skete, og beskriver alle de dramatiske højdepunkter i den bizarre kriminalsag.

Bogen er pĂĽ 277 sider, med hardcover og udstyret med 42 politifotos, pressefotos og oversigtskort. Et mindre restoplag sĂŚlges for 100 kr. pr. bog.

Statsadvokat Sinding (til venstre) og lederen af efterforskningen, kriminalassistent G. Mürtensson ved modellen af Schott, som Sindings søn har lavet. (Foto: Privateje. Jens Baagø Sørensen, der har overdraget rettighederne til Stadsarkivet i Odense)

Breving sammen med sin forsvarer, landsretssagfører Ejnar Larsen, da de besigtigede vraget af Schott. (Foto: Privateje. Jens Baagø Sørensen, der har overdraget rettighederne til Stadsarkivet i Odense)

%d bloggers like this: